Opinió

 

<51/169>

Vicent Partal

28.12.2012

Mandat per a negociar

El nou govern té dos grans objectius polítics: fer el referèndum i redreçar la situació econòmica, corregint-ne els excessos. Aquests són els de política gran, amb majúscules. Per anar passant el dia a dia, però, el nou govern en té un altre, d'objectiu: negociar-ho tot, amb tothom. Més ben dit, amb tothom qui ho vulga.


És evident que no té cap més remei, vista l'aritmètica parlamentària. I vist que l'acord amb Esquerra no és condicionant per a arribar a acords més amplis, inevitablement en alguns casos com ara el referèndum. No serà senzill, però, fet i fet, aquest ha estat el mandat dels electors. Els electors han volgut que aquesta legislatura, que serà històrica, siga comandada per un govern obligat a negociar.


Encara que hi haja gent que ho considere una murga, això d'haver de negociar cada punt i cada coma, jo crec que a la llarga serà positiu per al procés d'independència i per al país. Perquè, obligats a parlar i a negociar, obligats a cedir tots una miqueta, tenim més possibilitats d'anar més junts i, per tant, de ser més forts.

Mail Obert