Opinió

 

<36/169>

Vicent Partal

18.10.2013

En defensa del dret d'intimitat de Sánchez-Camacho

El diari El Mundo ha traspassat avui molts límits, amb l'article sobre la paternitat del fill d’Alícia Sánchez-Camacho. Posant-lo a portada, encara més. A VilaWeb hem optat per no parlar-ne perquè considerem que és una qüestió que afecta, si de cas, la vida privada de tres persones, una de les quals un nen, i no sabem veure quina importància pública puga tenir. 


És evident que la situació seria diferent si el fet tingués alguna ramificació que afectàs la tasca política de la dirigent del PP català i la posàs en qüestió. Opinem que la vida privada dels polítics tan sols pot ser sotmesa a l’escrutini públic en aquells episodis que, tot i essent privats, afecten greument la seua actuació pública.


A hores d’ara, tanmateix, i vist que molta gent hi fa salsa, creiem que és necessari de clarificar la nostra posició.


Pensem, en primer lloc, que hi ha un infant que té dret d'intimitat i sobretot no ha de ser objecte de burles descarnades, com les que molta gent fa. La protecció de la infància no és cap afer abstracte, sinó concret.


Som conscients que aquesta agressió a la intimitat de Sánche-Camacho forma part, molt probablement, d’una operació política de més abast. Sembla condemnada pels seus, després de la Camarga i de la proposta de finançament fallida. I sembla que algú vol rematar-la. Però això no justifica l’ús d’un afer privat que únicament pot voler humiliar-la.


I, per damunt de tot, ens sembla evident que hi ha regles que cal exigir que es complesquen sempre i que cal defensar-les tothora i en tota circumstància. Com ara el dret d'intimitat de les persones. 

Mail Obert