Opinió

 

<31/169>

Vicent Partal

31.01.2014

Tot això cap on ens porta?

Avui el PP comença una altra convenció. Diuen que volen convertir-la en un espot enorme i que tenen la intenció de 'rellançar' el partit que governa Espanya. Caram. Ho torne a llegir i diu 'rellançar'. Lapsus linguae?


Ho demane amb curiositat. No pots rellançar allò que és dalt. Normalment rellances allò que cau. I és molt sorprenent que el partit mateix parle en aquest to, ni que siga en un paper circumstancial. Aquesta setmana han passat coses i diria que el subconscient els ha traïts. Per primera volta després d'unes quantes dècades, sembla evident que la fractura de la dreta espanyola és insalvable i que el sector més radical, més ultra, ha decidit d'abandonar el PP. És una notícia important, perquè això dividirà el vot de la dreta. Especialment al País Valencià i a les Illes Balears, tindrà conseqüències majors.


Però la pregunta és: tot això on ens porta? A la dreta fraccionada se li farà més costerut arribar a governar, però el nivell d'histèria política també pujarà. I les crides irracionals i les propostes estrambòtiques. Vist, especialment, des del sobiranisme català, jo ara mateix encara no sé dir si el trencament del PP i l'aparició institucional de l'extrema dreta pura i dura és una alternativa millor o pitjor que això que tenim ara. Siga com siga, no em sembla anecdòtic ni circumstancial i em demane si el temps no ha estat calculat. Vull dir el fet que apareguen justament ara...

Mail Obert