Opinió

 

<31/169>

Vicent Partal

24.01.2014

La dimissió

Vivim temps de vertigen, però hi ha situacions que sobrepassen tot allò que hom puga imaginar. I la dimissió de Sandro Rosell com a president del Barça n'ha estat una. En vint-i-quatre hores tot s'ha girat de cap per avall i una cosa que fa dos dies era impensable ara és una realitat. Uf!


Això no vol dir de cap manera que tot s'acabe ací. Per una banda, la querella continuarà. Sempre he defensat que l'Audiència espanyola hauria de desaparèixer, de manera que jo també m'estimaria més que Rosell fos jutjat a Barcelona. Però que fos jutjat. Si és que, evidentment, aquests indicis de delicte que diuen apreciar-se en el contracte es concretassen en alguna forma d'acusació.


Per això, que no s'haja esperat a dimitir després de saber de què és acusat i després d'haver parlat amb el jutge és una de les coses que em sorprenen més de tot l'afer. No entenc a quina estratègia de defensa pot respondre una decisió com aquesta, però ben aviat ho veurem, perquè l'expedient supose que arribarà a port. Ep! i quan arribe a port afectarà més membres d'aquesta junta que, d'una manera encara més incomprensible, es pensen que no passa res i que podran aguantar atrinxerats fins el 2016. Cosa que jo considere absolutament improbable.


Finalment, però, un comentari ben poc futboler: amb la dimissió de Sandro Rosell perd la Barcelona que es pensa que encara domina la ciutat o el país, la d'aquella famosa foto. Tots plegats van esmerçar molta força a 'recuperar' el club i quan ho van aconseguir, amb la col·laboració entusiàstica d'un vot multitudinari que cal no oblidar i que avui espere que faça reflexionar algú, no van saber contenir les formes. La revenja no és mai una bona consellera i la cobdícia encara menys. 


Siga com siga, per cert, el meu condol a La Vanguardia, que avui fa una portada per a estudiar en les facultats d'unes quantes carreres. Un senyor, independentista!, armat només amb un compte de Twitter ha fet fora el vostre noi. Com canvien les coses...

Mail Obert