Opinió

 

<142/169>

Vicent Partal

28.10.2005

L'anècdota i el fet

L'alliberament de Lluís Maria Xirinacs és una notícia magnífica. Un gran descans per a tots. La seua detenció i empresonament, la mateixa causa per la qual el jutjaven, era, tot plegat, un despropòsit, i la rapidesa i la, diguem-ne, facilitat amb què s'han fet les gestions per a alliberar-lo ho demostren. Si fóra un gran criminal (com nominalment era tractat), l'estat no hauria pas reaccionat com ho ha fet.
Allò que compta, en tot cas, és que Xirinacs torne a ser un home lliure i puga descansar a casa, amb els seus, dels patiments d'aquests dies.

Tot amb tot, i sense voluntat de tirar aigua al vi, cal recordar, precisament avui, la vigència de la llei antiterrorista i de l'Audiència Nacional espanyola. Perquè l'afer Xirinacs, sense rebaixar-ne, ni una miqueta, la importància, és una anècdota més. El fet, el fet realment preocupant, és que a l'estat espanyol hi haja en vigor una llei i existesca un tribunal com aquest, que són una amenaça diària contra tots els ciutadans. Contra mi i contra vostè. Com s'ha demostrat en el cas de Lluís Maria Xirinacs.

Mail Obert