Opinió

 

<137/169>

Vicent Partal

16.03.2006

A veure qui la diu més grossa

Si hi ha res que em deixe perplex del debat sobre l’estatut al Congrés espanyol és la capacitat espaterrant que tenen alguns de dir la bestiesa més grossa que se'l acut i quedar-se tan amples.
La primera reacció és de demanar-te si tenen cap idea, ni que siga remota, d'allò de què parlen. I si assumeixes que sí, que en tenen cap, aleshores la pregunta següent és com pot haver-hi ningú tan irresponsable. No són pas poques les coses que arriben a dir, ni poc gruixudes. Ahir (no cal anar més lluny) tornà el discurs apocalíptic, la variant madrilenya de 'El món s’acaba'. Els xicots del PP cal reconèixer que escenifiquen habitualment amb tanta passió aquest sainet que sembla com si, de debò, un meteorit fóra a punt de rebentar com una magrana el quilòmetre zero.
He vist molts debats a molts parlaments del món des de fa dècades, i la manca de responsabilitat que els nacionalistes espanyols ensenyen amb tanta alegria a sa casa té pocs equivalents. Em recorden el Parlament iugoslau de l’època de Milosevic, això és veritat. I alguna altra cambra semblant, tan pirotècnica com irresponsable. Supose que Herrero de Miñón deu ser conscient que aquesta actitud porta a l’adéu, civilitzat o caníbal, i per això parla com parla. I vull suposar que Zaplana o Rajoi ho ignoren. Perquè si no és així, si saben on porta tanta irresponsabilitat i l’exerceixen alegrement, més els valdria d'anar prenent nota de com ha canviat Belgrad. I ahir, just ahir, era un bon dia per a fer-ho.

Mail Obert