Opinió

 

<116/169>

Vicent Partal

29.07.2008

Sort, Oleguer

En el nou Barça de Guardiola sembla que no hi ha lloc per a l'Oleguer. Per això ha triat el camí de l'Ajax, un dels grans noms del futbol mundial, l'equip de Cruyff, la màquina de fer futbol de Michels, l'afecció que encara avui recorda a cada partit els jueus del barri, assassinats pels nazis, el club de l'impressionant Amsterdam ArenA. Espere i desitge que tinga sort, siga feliç i jugue de gust.

Oleguer ha estat i és un jugador molt correcte, molt intel·ligent. No és un 'crack' de fantasia, però compleix bé el seu paper, sap fins on pot anar i no estalvia esforços per a arribar-hi. Però, dit tot això, per a molts de nosaltres Oleguer serà sempre una persona essencial per la seua actuació cívica, tan distinta de la dels futbolistes habituals.

A l'Oleguer, hi ha qui no li ha perdonat les seves preses de posició polítiques, la seua capacitat intel·lectual, la seua fidelitat a les idees i als principis que té com a ciutadà. És evident, en aquest sentit, que havia esdevingut una diana dels camps més espanyolistes i això no l'ha ajudat gens. Però cal dir que també som molts els qui l'hem valorat especialment per això.

I ara ha arribat el moment de dir adéu a can Barça. I en aquest context vull dir que m'agradaria que es poguera acomiadar com cal; perquè és un símbol i perquè és i ha estat un bon futbolista d'equip. Crec que seria just que algú ens deixara aplaudir-lo per darrera vegada al camp del que segur que sempre serà el seu equip del cor. I seria molt agradable de desitjar-li un bon viatge futbolístic. I dic futbolístic perquè el ciutadà Oleguer estic segur que sempre continuarà al nostre costat, des d'Amsterdam o des d'on siga, preocupat per nosaltres, solidari i decidit. Que aviat és dit.

Mail Obert