Opinió

 

<103/169>

Vicent Partal

12.01.2010

A Horta

En el cas de l'incendi mortal d'Horta de Sant Joan sorprèn que no es tinguera en compte l'opinió de la gent del lloc. Que el conseller diguera que en fou la causa un llamp no té res de sorprenent. Allò que sorprèn, ara i ja aleshores, és que no fes cas de la gent d'Horta quan li deien que allò no podia ser.

Supose, en definitiva, que el conseller Baltasar va dir allò que els experts li comunicaven. La investigació ni la fa ni la pot fer ell. Però, quan els batlles i els ciutadans de la zona insistien una vegada i una altra que aquelles explicacions eren difícils de creure, i ho deien des del coneixement del terreny, segurament que el conseller hauria d'haver escoltat més. O hauria d'haver dubtat més.

Per això és lògic que ara es reivindiquen aleshores ja digueren que el tràgic incendi semblava provocat, i la conselleria haurà d'admetre, tant si li agrada com si no, el cost polític de no haver-los escoltats. No s'hauria d'anar més enllà, és cert, però tampoc no es pot passar de puntetes sobre uns fets tan tràgics com els que es van viure a Horta.

Mail Obert