Opinió

 

<101/169>

Vicent Partal

28.01.2010

Investigar

No entenc que el tripartit responga a CiU, que demana una comissió d'investigació dels fets d'Horta de Sant Joan, que fa 'electoralisme' de la mort de cinc bombers. Què volen dir? Que més val no investigar? No m'ho puc creure...

Com més coses sabem d'aquell incendi, més evident resulta que no van anar com tocava, que es van cometre errors i que es van fer coses que, si més no, demanen una explicació pausada. Dir, quan l'oposició vol saber què va passar, que això és electoralisme em sembla un argument molt pobre, amb independència de qui governe. Per una altra banda, em demane, qui pot exigir més informació sinó l'oposició? En una democràcia l'oposició fiscalitza el govern, i pobres de nosaltres el dia que això no passe.

Que hi ha un interès electoral? Segurament. I supose que el mateix interès electoral té el govern quan diu que l'oposició vol fer electoralisme a costa dels morts (expressió especialment desafortunada, per cert).

Allò que em causa més sorpresa, tanmateix, és com els papers es canvien. Fa deu anys m'imagine Artur Mas responent una cosa així als membres del futur govern tripartit. I aquests indignant-se per l'acusació. No ho sé. Potser la política no passa de ser una roda eterna en què el canvi de lloc fa canviar també la perspectiva.

I dit tot això, em sap mal, però jo també vull saber què va passar. Sense morbositat. Però crec que els fets són prou greus perquè no hi passem de puntetes per sobre. Hi haja culpa política o no, que no ho sé encara.

Mail Obert