Opinió

 

<101/169>

Vicent Partal

21.01.2010

Javier Rojo

El senyor Javier Rojo presideix el Senat d'Espanya, que no és poca cosa. És basc i socialista. I segons que afirmava en una entrevista d'ahir, els nacionalistes (no espanyols) s'aprofiten de les baralles entre PSOE i PP. La recepta? Diu Rojo que PSOE i PP haurien d'adonar-se que tenen moltes coses en comú.

Mira, ja la tornem a tenir. No és que em sorprenga. Em sorprèn únicament la insistència. Allò de la gota malaia.

Quan un senyor és president del Senat, ho és les vint-i-quatre hores del dia. Ignore en el rang de l'estat espanyol quin lloc ocupa, però sens dubte és una de les més altes autoritats de l'estat. I ve i diu, en una entrevista a Punto Radio, que seria convenient que els nacionalistes foren, fórem, 'molt més febles' i que hi ha una recepta per a aconseguir-ho, que és més comprensió entre el PSOE i el PP.

El senyor Rojo, ho torne a dir, és el president del Senat i ha de ser-ho les vint-i-quatre hores del dia. Vull dir que ni esmorzant a casa hauria de desitjar que una part dels ciutadans que representa foren 'més febles'. Perquè, sobre el paper si més no, ens hauria de representar a tots igualment.

Però segurament que ni tan sols ho entendria, si li ho explicàvem. Més val deixar-ho estar, doncs. Ja s'ho trobaran...

Mail Obert