| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | divendres, 10 de maig de 2024


divendres, 25 d'abril de 2003
>

ERC incrementa en un 50% el nombre de llistes presentades i se situa en les 550

Les expectatives dels republicans són aconseguir un miler de regidors i obtenir un centenar d'alcaldies

EL PUNT . Barcelona
ERC ha augmentat en gairebé un 50% el nombre de candidatures presentades per a les pròximes eleccions municipals en arribar a les 550 llistes a tot Catalunya, cosa que la converteix en la formació que ha incrementat més les seves llistes i la situa en tercer lloc després de CiU i el PSC. Segons va indicar ahir el diputat i secretari de política municipal d'ERC, Jaume Oliveras, el seu partit està plenament satisfet perquè ha aconseguit l'objectiu de sobrepassar les 500 llistes, amb la qual cosa és la força que augmenta més en nombre de candidatures respecte a les eleccions municipals del 1999 (175 més).

ERC també incrementa la seva presència en 35 de les 40 comarques, especialment a les del Priorat, Alt Empordà, Gironès, Segrià, Bages i Osona, no retrocedeix en cap i, per circumscripcions, presenta 54 llistes més a Barcelona, 39 més a Girona, 41 més a Lleida i 41 més a Tarragona. El propòsit de situar-se com a tercera força en nombre de candidatures també ha estat aconseguit, en superar el PP i acostar-se progressivament al PSC. El diputat Jaume Oliveras va explicar que el seu partit espera sobrepassar el miler de regidors en les pròximes eleccions (ara en té 677), i també obtenir prop d'un centenar d'alcaldies (ara en té 40), augmentar en una xifra encara indeterminada el nombre de consellers comarcals (ara 80) i duplicar els actualment 6 diputats provincials. Segons les dades oficials ja disponibles, CiU presenta 901 llistes (897 el 1999); el PSC, 672 (593 el 1999); ERC, 550 (375 el 1999); el PPC, 517 (490 el 1999), i ICV, 197 (150 el 1999). Oliveras va remarcar que les 550 candidatures presentades per ERC (més unes altres 12 presentades al País Valencià i 2 a les Illes Balears) «són reals i han estat elaborades seguint criteris d'arrelament a cada municipi, cosa que no tots els partits poden dir, perquè a nosaltres ens consta que el PP presenta moltes llistes amb candidats que viuen en altres municipis diferents al que es presenten». Amb les candidatures presentades, va explicar Oliveras, el seu partit cobreix el 94,2% de la població catalana i només en dues comarques no ha trobat candidats suficients com per poder presentar-se, l'Alta Ribagorça (que té 3 municipis) i la Val d'Aran (9 municipis).

 NOTÍCIES RELACIONADES

> ERC incrementa en un 50% el nombre de llistes presentades i se situa en les 550

> Qüestió de dos. Lluís Postigo i Pilar Sancho, dos personatges amb carisma que lluiten per governar Llagostera

> «Un poble ben comunicat, a prop de tot arreu, i amb una gran qualitat de vida»

> N'hi faltaven dos. L'elevat nombre de llistes torna a donar força a CiU i el PSC a l'Escala

> Els vigilants de Camprodon, de l'anarquista CGT, fan gruix a la llista del PP de Ripoll

> Nadal insta els candidats socialistes a desterrar els interessos privats quan treballin per la cosa pública

> «L'acció del govern estatal ens pot incrementar els vots»

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.