| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | divendres, 10 de maig de 2024


divendres, 25 d'abril de 2003
>

Nadal insta els candidats socialistes a desterrar els interessos privats quan treballin per la cosa pública

El president del PSC gironí proposa un retorn als discursos amb contingut

SALVADOR GARCIA-ARBÓS . Girona
Els candidats socialistes han d'oblidar-se dels interessos privats i tenir cura de la cosa pública, segons va proposar ahir el líder dels socialistes gironins, Joaquim Nadal, durant una roda de premsa. Nadal va anunciar el seu propòsit de donar missatges de l'oferta política del PSC, més que desqualificacions, desterrant l'estira-i-arronsa de declaracions pròpies de la pseudopolítica amb pretensions i superficial. Va constatar una crisi de CiU, amb el cas de Banyoles a la punta de l'iceberg.

El president de la federació del PSC a les comarques gironines i portaveu del grup parlamentari Socialistes-Ciutadans pel Canvi va fer un discurs deliberadament moderat: «La política hauria de ser menys un càlcul i molt més una qüestió d'ànima, per arribar a les persones amb propostes per a les persones. Volem que prevalgui un missatge il·lusionat i d'esperança.» Una inscripció a la sala del consell de Dubrovnik, durant un viatge recent a Croàcia, va inspirar-li un nou propòsit per a ell i per als candidats i candidates del PSC, perquè impregni la societat: «Oblida't de les coses privades, tingues cura de les coses públiques.» Està convençut que «no és una consigna de cotó fluix, sinó una màxima elemental». Va insistir en la necessitat de desterrar els interessos privats quan es treballa en la vida pública. «La política té ànima, no és un càlcul fred, és l'expressió de la realitat. Tot és política i tothom sap què s'hi juga en unes eleccions.» Per a Nadal, els temes mesurables han de passar a tenir un pes relatiu, tampoc situar-los en un segon pla, però equiparant-los als aspectes de la cohesió social de la gent i de les seves condicions de vida: gent gran, educació, cultura, joves, garanties de futur, possibilitats de millorar sempre. Considera que un missatge modern i fonamental és parlar de convivència: «Viure plegats, més solidàriament, amb cohesió social, amb els mínims enfrontaments.» Va recordar que deu anys enrere la qüestió de l'habitatge era un tema secundari, de farciment polític; només preocupava els ajuntaments. Avui és un tema de primer ordre, es parla dels habitatges nous i dels de lloguer, i els governs català i estatal han legislat respecte a això. Va lamentar les crítiques de l'Estat i de la Generalitat contra els ajuntaments. Aires de canvi Es va mostrar confiat pels aires de canvi que l'analisme polític no dubta a entreveure. L'exalcalde de Girona creu que el domini hegemònic de CiU en el mapa polític català durant les darreres dues dècades s'acaba. Per això, va vaticinar el relleu de la «gent que havia ostentat la majoria de forma prepotent». En aquesta línia, va esmentar el creixement de les llistes del PSC-Progrés Municipal, d'ERC i d'ICV, en benefici de la pluralitat. Va admetre que el creixement no és tot el que desitjaven, però va declarar que són l'única opció majoritària. «ERC creu que podria ser xarnera, però en la seva permanent ambigüitat no acaben sent el que volen.»

 NOTÍCIES RELACIONADES

> EL PROTAGONISTA

> «Banyoles és la punta de l'iceberg de la crisi de CiU»

> Els vigilants de Camprodon, de l'anarquista CGT, fan gruix a la llista del PP de Ripoll

> N'hi faltaven dos. L'elevat nombre de llistes torna a donar força a CiU i el PSC a l'Escala

> «Un poble ben comunicat, a prop de tot arreu, i amb una gran qualitat de vida»

> Qüestió de dos. Lluís Postigo i Pilar Sancho, dos personatges amb carisma que lluiten per governar Llagostera

> ERC incrementa en un 50% el nombre de llistes presentades i se situa en les 550

> ERC incrementa en un 50% el nombre de llistes presentades i se situa en les 550

> CiU de Palamós creu que el perill no és el PSC, sinó els «comunistes»

> CDC vol girar full al conflicte de Banyoles però càrrecs locals anuncien la seva dimissió

> El portaveu de CIM i exalcalde de Maçanet, Jordi Munsó, deixa la política després de setze anys

> Alternativa Veïnal de Mataró.

> El GC es compromet a treballar per la seguretat ciutadana i per «ordenar urbanísticament» Calella

> «No tinc pressions de partit i això dóna més llibertat per treballar»

> «L'acció del govern estatal ens pot incrementar els vots»

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.