| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | divendres, 10 de maig de 2024


divendres, 25 d'abril de 2003
>

N'hi faltaven dos. L'elevat nombre de llistes torna a donar força a CiU i el PSC a l'Escala

Guinart (CiU) té sis rivals, entre els quals no hi ha per primer cop Rafel Bruguera (PSC)

l'anàlisi

ROBERT CARMONA . L'Escala
Josep Maria Guinart (CiU) haurà de competir amb sis candidats més per intentar revalidar un tercer cop l'alcaldia. A priori , el PSC torna a ser l'únic rival amb possibilitats de vèncer. Precisament una de les principals incògnites és saber com funcionarà als socialistes la substitució de l'històric cap de llista i exalcalde, Rafel Bruguera. Ocuparà el seu lloc Estanis Puig, que s'estrena políticament. L'alt nombre de llistes va fer que el 1999 només el PSC i CiU obtinguessin representació.


Només dos dels set candidats, Fernando Palma (UE) i Miquel Piñero (Verds i més) no són a la foto. El primer, perquè era fora de vacances. El segon, va presentar la llista a darrera hora, amb posterioritat al dia de la foto. D'esquerra a dreta, Josep Geli (ERC), Estanis Puig (PSC), Josep Maria Guinart (CiU), Àngel Rodríguez (ICV) i Vicenç Folgado (PP). Set llistes competiran per l'alcaldia de l'Escala -CiU, PSC, ERC, PP, Unitat Escalenca, ICV i Verds i Més-, només una menys que fa quatre anys. De res va servir la lliçó de 1999 en què la dispersió del vot va fer que només convergents i socialistes aconseguissin representació, amb una majoria àmplia de CiU, amb nou regidors contra quatre. La federació nacionalista ja es frega les mans pensant que aquella extraordinària situació podria repetir-se, ja que cinc de les set llistes són d'esqueres i un sondeig que va encarregar a finals de l'any passat apuntava que es podria produir un 8 a 5. És, però, una travessa poc fiable a aquestes altures, ja que llavors tot just s'acabava de donar a conèixer el cap de files socialista i no se sabia qui encapçalaria la resta de candidatures. Ara, Estanis Puig (PSC) fa diversos mesos que ha començat una intensa campanya, criticada per la seva duresa, en ocasions, per la resta de grups, per donar-se a conèixer. Un cop conegudes totes les llistes, tot i que és previsible que moltes de les menys votades tornin a quedar fora del consistori, sembla molt probable que CiU i el PSC no es quedin sols en aquesta ocasió. ERC ha renovat completament la llista amb l'objectiu de recuperar la presència a l'Ajuntament i podria ser una de les claus en cas que no hi hagués majoria absoluta. Unitat Escalenca i ICV repeteixen cap de files, amb Fernando Palma i Àngel Rodríguez, respectivament. El PP aposta per Vicenç Folgado i intenta un cop d'efecte i incorpora a la llista el diputat Jordi de Juan. A darrera hora, Didac Piñero, anterior cap de llista d'EUiA ha muntat una candidatur a dels Verds i Més.

 NOTÍCIES RELACIONADES

> LES CLAUS

> ELS PROTAGONISTES

> «Un poble ben comunicat, a prop de tot arreu, i amb una gran qualitat de vida»

> Qüestió de dos. Lluís Postigo i Pilar Sancho, dos personatges amb carisma que lluiten per governar Llagostera

> ERC incrementa en un 50% el nombre de llistes presentades i se situa en les 550

> ERC incrementa en un 50% el nombre de llistes presentades i se situa en les 550

> Els vigilants de Camprodon, de l'anarquista CGT, fan gruix a la llista del PP de Ripoll

> Nadal insta els candidats socialistes a desterrar els interessos privats quan treballin per la cosa pública

> CiU de Palamós creu que el perill no és el PSC, sinó els «comunistes»

> CDC vol girar full al conflicte de Banyoles però càrrecs locals anuncien la seva dimissió

> El portaveu de CIM i exalcalde de Maçanet, Jordi Munsó, deixa la política després de setze anys

> «No tinc pressions de partit i això dóna més llibertat per treballar»

> «L'acció del govern estatal ens pot incrementar els vots»

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.