Opinió

Tomeu Martí

23.12.2013

Ona Mediterrània torna la veu als mallorquins

Ona Mediterrània va néixer ara fa un any amb l'impuls de Francesc Ribera 'Titot', al qual ens vam sumar després tant l'associació Voltor com l'Obra Cultural Balear. El projecte és fàcil de definir: es tracta de posar en marxa una emissora de ràdio en català, plural i centrada en Mallorca, un mitjà de comunicació que a més sigui un motor per a la indústria cultural del país. Un any després d'aquella empenta inicial, sis cents socis han fet possible que comencem les emissions.


Precisament en un moment en què el PP i les institucions que controla impulsen mesures en contra de tot allò que sona català, en contra de l'autoestima de la població de les Illes i fins i tot podem dir que en contra de la democràcia, és una notícia excel·lent que la societat civil sigui capaç d'organitzar-se. D'organitzar-se i de respondre en positiu amb projectes com el d'Ona Mediterrània, que donarà veu als mallorquins, que donarà veu a molta gent que havia quedat sense.


Ona Mediterrània serà, entre més coses, l'altaveu de l'onada verda, de la revolta a les Illes. Però també donarà veu a tots els col·lectius de la societat civil que d'alguna manera se senten menyspreats pels grans mitjans tradicionals. Ho farà amb els col·lectius, però també amb les persones; en aquest sentit, és important destacar que grans professionals de la ràdio mallorquina, silenciats amb el tancament d'Ona Mallorca o expulsats d'IB3, hi tindran el seu espai i recuperaran els oients que els van ser arrabassats.

Editorial