Opinió

Albert Dasí

07.12.2013

'L'amenaça fatxenda contra l'escola de Xàtiva fóra intolerable en un país democràtic'

L'amenaça fatxenda contra l'escola de Xàtiva Taquígraf Martí fóra intolerable en un país democràtic. L'enviament d'un inspector-policia a depurar responsabilitats per l'escridassada d'uns xiquets a un president mereix la dimissió de la consellera, pel que té d'amenaça i d'atac a la llibertat d’expressió.


Què vol dir que els xiquets no es puguen expressar, ni que pugen manifestar el descontent i la ràbia per una política nefasta, responsable del tancament d'un canal de comunicació públic? Tot plegat és també una política ordida contra la llengua dels valencians, primer, i contra el treball de l'escola, després. Més encara quan és el segon atac contra un mitjà en la nostra llengua: som l'únic país al qual li han prohibit dos canals de televisió pel fet que eren en valencià: de primer amb el tancament del senyal de TV3 i ara amb la maldestra decisió sobre RTVV. Enlloc més d'Europa no ha passat aital bestiesa ni s'actua tan hipòcritament.


Crits de xiquets contra la deslleialtat política? Senyora consellera, aquells xiquets deien no al tancament de RTVV i deien 'Fabra dimissió' perquè és el responsable, suposem, de la decisió. Vostè hauria de mostrar-se contenta que la reacció d'uns xiquets demostre que són competents a criticar la realitat que vivim, els valencians, enmig de retallades, prohibicions i ineficàcia. No cal dir com estem d'arruïnats i desvalguts, i no ho expresse tot. Si vostès tenen la incapacitat d'aguantar la crítica inofensiva d'uns quants xiquets d'escola és que estan malalts o és que no saben què representa la diversitat i la crítica en les societats democràtiques.


València és un clam, senyora consellera, i els xiquets sols ensenyen què viuen a casa, diàriament, amb aquest estil polític dels seus, carregat de desocupació, prohibicions, corrupció i lladrocini. I si vol, en continuem parlant des de l'escola. Des dels mitjans públics valencians no podem perquè ja fa dies que vostès ens els han robat.


 


PS: Per cert, si encara persisteix a enviar la fiscalia a l'escola Taquígraf Martí, faça la prova de fer passar el president per davant les escoles del país, a veure quantes s'estalvien els crits i tanta innocència.



Albert Dasí (bloc de +VilaWeb), mestre. Escola Gavina.


Editorial