Opinió

Josep Bargalló

08.03.2012

Josep Bargalló: 'S'obre una escletxa que s'ha d'impedir que s'eixampli'

Sobre la resolució del Tribunal Superior de Justícia vull fer tres consideracions. Primera. Constatar que amb el sistema espanyol continua havent-hi la disfunció que, allò que decideixen els parlaments, hi ha tribunals que es veuen amb cor de modificar-ho. Això no forma part del que podem anomenar una estructura democràtica normal.

Segona. El sistema lingüístic de l'escola catalana és molt ben travat en la llei d'educació. En tot cas, el govern no pot marxar del que li marca la llei, per molt que digui un tribunal.

Tercera. Malgrat que el sistema d'educació es preserva nominalment a la sentència, s'obre una escletxa que s'ha d'impedir que s'eixampli. El Departament ha d'assegurar-la amb normatives de començament de curs i instruccions escolars. Perquè és evident que la majoria del poble de Catalunya i del Parlament de Catalunya està pel manteniment del sistema d'immersió lingüística amb el català com a llengua vehicular.

I aquesta última qüestió és un dels grans èxits, o dels pocs èxits, de la Generalitat d'aquests últims anys. No ens la podem jugar, perquè el català com a llengua vehicular a l'escola és una eina de cohesió nacional i social.

Editorial