Opinió

Ignacio Blanco

23.02.2012

Ignacio Blanco: 'Una part de la policia es comporta com una banda criminal'

Estem molt preocupats per l'espiral de violència policíaca. Exigim la dimissió del cap de la policia i de la delegada del govern espanyol, i també cal que hi haja investigacions de màxim nivell i que comparega el ministre del l'Interior. I calen explicacions detallades d'agressions com les d'aquesta nit passada i sobre les amenaces al Lluís Vives.

Les agressions per policies uniformats i de servei demostren que una part de la policia es comporta com una banda criminal i això, a banda ser jutjat pels tribunals, requereix una investigació i una depuració de responsabilitats i que caiga tot el pes de la llei sobre aqueixes persones, perquè és un fet absolutament inadmissible.

Volem donar el nostre suport a totes les persones que han vist com la policia les ha maltractades, les ha detingudes il·legalment. Hi ha hagut menors durant moltes hores incomunicats de les famílies, alguns fins i tot emmanillats. N'hi ha que han denunciat que dins la comissaria han estat pegats. Hi ha hagut abusos. Som davant uns fets que ens tornen a uns temps molt llunyans i molt foscos de la història, que semblen més propis del 1972 que no del 2012, i que recorden més aviat la Xile de Pinochet o l'Argentina de la dictadura. És insòlit. Ni tan sols recordem en la història democràtica del País Valencià uns casos tan greus. Hi ha hagut abusos policíacs, hi ha hagut càrregues, però no una violència indiscriminada, arbitrària i salvatge contra persones indefenses com ara, fins i tot fora del context de les manifestacions. És un fet gravíssim que requereix investigacions de màxim nivell i depuració de responsabilitats. De responsabilitats polítiques i fins i tot penals.

Ignacio Blanco, diputat d'EUPV a les Corts Valencianes

Editorial