Opinió

Enric Morera

23.02.2012

Enric Morera: 'Sentim indefensió amb la policia'

La policia és per a protegir els ciutadans. I actuacions extralimitades d'algun policia haurien de ser investigades amb la màxima celeritat i comprovar si s'han conculcat drets civils bàsics, com sembla que és el cas. Perquè ahir la manifestació va ser molt pacífica, entre més coses, perquè no hi havia policia ni antiavalots.

I després hi va haver el cas de l'agressió, en què es veu que algú es va extralimitar i va agredir de manera deliberada uns joves que se n'anaven cap a casa. Per això s'ha de demanar una investigació clara del cas. A banda la compareixença del ministre de l'Interior, Compromís ja ha presentat una pregunta sobre aquest fet concret, perquè ens preocupa que la ciutadania veja que la policia és un problema. I açò té a veure amb la direcció política d'una persona, la delegada, que no sap què té entre les mans.

I pel que fa a l'amenaça d'España 2000, jo era present a l'institut, en la reunió de la comissió jurídica. Van rebre unes quantes telefonades. Vam aconsellar d'enregistrar-les des d'ara. I vàrem seguir el protocol de seguretat, que era d'informar la policia local que tenen assignada, que els va atendre bé, i em consta que quan varen telefonar a la policia nacional per informar del cas, l'agent, que no es va identificar, o qui siga que els va atendre, els va respondre amb un cert sarcasme.

Si tenim en compte la relació d'íntima amistat entre el cap de la policia de València, que considera que el poble és el seu enemic, i el dirigent d'España 2000, la sensació és d'indefensió. Perquè l'encarregat de defendre els nostres drets, la nostra integritat i la dels nostres fills d'unes amenaces d'aquest grup d'ideologia ultra resulta que té amistats manifestes i conegudes amb España 2000. Açò ens preocupa, per la situació d'indefensió.

Editorial