Opinió

Albert Dasí

21.01.2012

Albert Dasí: el PP no escoltarà el clam de l'escola

El clam a favor de l'escola ha estat enorme. Una manifestació com poques se n'han vist. Però no serà prou perquè la democràcia valenciana és molt limitada. En un país europeu normal el govern simplement dimitiria en veure que té al seu davant, en contra, tots els sectors de l'educació (no era només l'escola pública la que es manifestava ahir). Però al País Valencià no passarà res. No és la primer vegada que milers i milers de valencians col·lapsem la ciutat i mai el PP no ha fet cas de les protestes.

Segurament caldrà, per això, una mobilització constant i permanent, alguna cosa com la que ha somogut els països de l'altra riba del mediterrani. Una vegada i una altra haurem de ser al carrer i ja s'anuncien noves mobilitzacions per la setmana vinent.

Cal plantar-se continuament i dir-los que no. Ara que ja no poden amagar que el País Valencià és un desastre monumental per culpa de la seua política, segurament el pitjor racó d'Europa. Hem arribat a un nivell que els hospitals no tenen paper de vàter i les escoles viuen sense calefacció. A aquest nivell ens ha reduït les polítiques del PP: al de la ruïna.

I si be és cert que el nou president de la Generalitat sembla disposat a canviar algunes coses molt que em tem que no li deixaran. La política de baixa estopa del PP està tan incrustada que pensaran que amb quatre canvis cosmètics tenen prou.

(Opinió recollida via telefònica per la redacció de VilaWeb)

Editorial