Opinió

Martí Gasull

13.01.2012

'Aquests comportaments recorden l'època de la dictadura'

La decisió de determinats mossos d'esquadra, que no són tots, de no voler utilitzar el català ens sembla esperpèntica, obscena i fins i tot pornogràfica. La llengua és un factor de país cohesionador i aquí se'n fa un ús gremial intolerable. La fan servir per dividir i no per cohesionar. I fent això van molt més enllà de les seves reivindicacions laborals. La llengua no té res a veure amb les seves reivindicacions.

Per descomptat, no és una manera gens seriosa de portar a terme reivindicacions laborals. I fent-ho, no projecten la imatge de respecte i de servei a la ciutadania que pertoca als mossos d'esquadra. El que fan és generar incomprensió entre la ciutadania vers la seva causa. És contraproduent.

I no oblidem una cosa: aquests comportaments recorden l'època de la dictadura, quan la policia parlava en castellà i reprimia qui parlava en català. És el moment de recordar això.

A partir d'ara posem en marxa la maquinària i no descartem cap mena d'acció. El primer que farem és parlar amb els sindicats, perquè ens consta que les direccions dels grans sindicats no comparteixen aquests posicionaments. Parlarem amb ells i els demanarem que no facin aquest ús de la llengua. I en funció de la seva resposta decidirem quines accions portem a terme.

Martí Gasull, portaveu de la Plataforma per la Llengua
(Opinió recollida telefònicament per la redacció de VilaWeb)

Editorial