Opinió

Àngel Martí

30.12.2011

Àngel Martí: 'Demanem a la nova consellera que projecte a tot el País Valencià el que fa al seu ajuntament'

D'entrada, la nova consellera és una persona que coneix el sistema educatiu perquè l'ha treballat des del seu ajuntament. I pensem que té els coneixements i la capacitat per mantenir un sistema d'ensenyament públic en valencià de qualitat. Dit això, li demanem que ho aplique, que aprofundisca encara més en la línia que havia mig obert l'anterior conseller José Císcar i que trenque del tot amb les polítiques que volia imposar Font de Mora.

Li demanem que projecte a tot el País Valencià el que fa al seu ajuntament. Perquè com a alcaldessa ha estat molt receptiva amb totes les campanyes d'Escola Valenciana, les del cinema de Torrent per fer pel·lícules en català, i les d'altres entitats del municipi en línies similars. Això sí, no deixem d'estar alerta. Esperem que es confirme aquest gir que ja es va començar a intuir fa temps i que tot això no siga un canvi de noms i prou.

Cal fer també una altra anàlisi: Císcar es manté en el govern amb més força; i entra al govern una altra persona que també sembla tenir una sensibilitat vers l'ensenyament en valencià. Per tant, ja són dues les persones del govern que s'han pronunciat a favor del sistema actual i amb les quals podem dialogar. Això sí, ara veurem si són capaços de plantar-se quan arriben instruccions de Madrid.

Aquests primers canvis al govern són també una manera de marcar distàncies amb Camps. Una manera de posar terra al mig. Però no ho ha fet prou. Per exemple, la consellera de Cultura, que significativament ha deixat de ser portaveu, també hauria d'haver estat substituïda. Les persones que tenen autoodi valencià són les que envoltaven Camps. I Fabra, tot i que fa passos, ha de saber aprofundir encara més a l'hora de distanciar-se'n.


Àngel Martí, gerent d'Escola Valenciana

(comentari recollit via telefònica per la redacció de VilaWeb)

Editorial