Opinió

Mònica Oltra

18.07.2014

'Aquest mes he pogut veure fins a quin punt són degradades les institucions valencianes'

Durant aquest mes, he anat a treballar a les corts, però no podia assistir ni a les comissions ni al plenari. M'he reunit amb col·lectius i he fet una feina preparatòria. Però aquest mes m'ha servit, sobretot, per a agafar perspectiva i adonar-me amb quina rapidesa es degraden les institucions polítiques valencianes. Per veure a quina velocitat es degraden a conseqüència de la corrupció generalitzada que el PP ha implantat en el nostre territori.

Durant aquest mes hem sentit les converses entre l'empresari Ortiz i el nebot de Vicente Cotino i hem pogut veure com s'utilitzaven els diners públics per un interès particular; hem pogut sentir com l'alcaldessa d'Alacant i l'empresari Ortiz utilitzaven els diners de l'ajuntament per als negocis d'aquest empresari; hem vist com la Comissió Europea investigava la Generalitat per les factures dins el calaix; i tot això en un mes i prou. La veritat és que he pres una perspectiva, una distància, que m'ha servit molt.

El darrer dia de la sanció vaig decidir que si amb aquest abús de poder pretenien fer-nos callar, s'havia de reaccionar. Per una banda, vam presentar un recurs al Tribunal Constitucional. Per una altra, vaig decidir de fer un pas endavant perquè el país necessita un canvi. Jo vull participar d'eixe canvi i em pose a disposició de liderar Compromís. Crec que era el moment de fer aquest pas endavant. També per no defraudar les expectatives de molts ciutadans i ciutadanes que confien en Compromís.


[Opinió recollida telefònicament per la redacció de VilaWeb.]

Editorial