Opinió

Alfred Bosch

11.07.2014

La independència neix a Barcelona

El nom de Barcelona sovint obre més portes al món que no pas el de Catalunya. És estimulant la idea que, si aconseguíssim només la independència de la capital, afegir-hi la resta seria més fàcil. En qualsevol cas, el pes i el lideratge de Barcelona en un procés d'emancipació és indiscutible.
 
El batlle de Barcelona és segurament un dels càrrecs polítics amb més projecció mundial, que gestiona el dia a dia de la ciutat i que, a més, en l'hora històrica que vivim, podria ser també un potent ambaixador del país.
 
Avui la gent d'ERC som cridats a votar per triar qui encapçalarà la llista de Barcelona a les properes municipals. Com va succeir amb els grans alcaldes republicans dels anys trenta, cal que sigui algú preparat per a afrontar grans incerteses i per a fer passos ferms cap a un lloc que desitgem, però que desconeixem perquè no hi hem estat mai. Com els alcaldes de la Barcelona olímpica, cal que encapçali un gran projecte de reequilibri i de justícia social. Avui això exigeix esdevenir la capital d'un nou estat.
 
Els Jocs eren el 1992 això que la independència és el 2015. I és per això que avui cal votar pensant que la independència arrenca a Barcelona. El que és bo per a Barcelona és bo per a la República Catalana; i el que és bo per al futur país és bo per a Barcelona.

Editorial