Opinió

 

<98/169>

Vicent Partal

18.03.2010

Mònica Terribas

L'entrevista que Mònica Terribas va fer al president de la Generalitat va desencadenar ahir un atac en tota regla de militants del Partit Socialista contra ella, la directora de TV3. L'entrevista de Terribas va honorar el servei públic. Les respostes socialistes, en canvi, demostren fins a quin punt certa gent ha perdut el món de vista.

Mònica Terribas s'ha guanyat el prestigi a pols i de l'única manera que és possible en el cas d'un periodista: entrevista sobre entrevista. No pot canviar ara. I dilluns va tornar a demostrar el seu nivell, sí, acorralant el president de la Generalitat. Naturalment: acorralant-lo. És que és aquesta la feina d'un periodista. I si polítics del nostre país no hi són acostumats, no és l'entrevistadora que ha de renunciar a ser allò que és. Ella ha de fer una feina i la va fer.

La va fer, a més, honorant la televisió pública. Perquè una televisió pública no és del govern, sinó de tothom. Aquest és un principi elemental i bàsic, i si hi ha qui no ho vol entendre, és cosa seva. Rectifique: cosa seva i de tothom, perquè resulta molt preocupant de comprovar que ens governen personatges refractaris a la crítica i tan rabiosos que són capaços d'arribar a l'insult personal i tot.

Mail Obert