Opinió

 

<98/169>

Vicent Partal

05.03.2010

Salt

Les coses difícils volen molta seriositat. I a Salt, després d'uns quants dies en què molts hem tremolat, sembla que la responsabilitat s'imposa. No es pot construir una societat multicultural, si t'atraquen a cada cantonada. Perquè sabem, des de sempre, que en aquestes situacions l'atac a l'immigrat pren força.

Ahir es van reunir a Salt tot d'associacions, l'ajuntament, grups de veïns i representants dels grups d'immigrats per exigir conjuntament (i que siga conjuntament és molt important) que s'acabe la situació d'inseguretat que viu aquest municipi. Que s'acaben els assalts i els atracaments i la reincidència. Cal. Cal que això passe a tot arreu, és clar, però molt especialment en aquelles ciutats o barris on hi ha el perill que la inseguretat atie la flama del racisme.

No és, únicament, rebaixant el grau d'inseguretat, o anul·lant-la, que aconseguirem la tranquil·litat indispensable per a construir una societat multicultural. Calen moltes més coses, d'una banda i d'una altra, abans de pensar que comencem a anar bé. Drets i deures per als uns i per als altres, sobretot. Responsabilitat i diàleg. Propostes que ens acosten. Serveis socials a bastament per a tothom. I respecte, molt de respecte. Però, tot això, en un ambient viciat per la violència quotidiana no es pot ni intentar. Heus ací per què feia tanta por la situació de la setmana passada. Heus ací per què és esperançador això que passa ara.

Mail Obert