Opinió

 

<89/169>

Vicent Partal

30.09.2010

La vaga de Zapatero

El seguiment de la vaga d'ahir fou desigual. No es pot comparar amb el de vagues anteriors, però va tenir un impacte notable en alguns sectors, especialment en el da la indústria. I això és una mala notícia per al PSOE, que ahir potser acabà de perdre la confiança d'una bona part del seu electorat més fidel.

És clar que fins que no arriben les eleccions no ho sabrem del tot cert. Però sembla que ahir es trencà alguna cosa profunda entre el partit socialista i una part de la seua base electoral més militant. És cert que els sindicats majoritaris van procurar evitar, en els parlaments i en les declaracions, de convertir la vaga en una repulsa al govern socialista. Però també ho és que, en les manifestacions, el nom de Zapatero era en la boca de tothom, i no precisament per a dir-ne coses boniques. Crits, pancartes i expressions deixaven ben clar el divorci profund entre el president del govern i la base sindical.

En unes declaracions al final de les manifestacions, alguns dirigents dels sindicats, especialment d'UGT, van reconèixer que el malestar per les mesures del govern espanyol era molt gran, però també recordaren que no hi havia hagut 'ni un sol crit en favor de Rajoy'. Home!, no hauria faltat sinó aquesta. I en tot cas, no està aquí la qüestió, perquè unes eleccions no solament es guanyen si et voten els teus. De fet, la manera més fàcil de guanyar-les és que no vagen a votar els partidaris de l'altre...

Mail Obert