Opinió

 

<80/169>

Vicent Partal

08.06.2011

Ells no s'equivoquen mai

Després s'escandalitzen i diuen que si això o que si allò i protesten contra tots els qui no fan allò que ells voldrien. Però ells sempre acaben posant-se d'acord quan els convé. Ahir, a l'hora de constituir el parlament balear, PP i PSOE van pactar de deixar fora de la mesa els nacionalistes del PSM. Una més.

Al Parlament de les Illes Balears únicament hi ha tres grups polítics. El PP, rocallós. El PSM, en dues coalicions diferents per a Mallorca i Menorca, que inclouen partits menors, i el PSIB-PSOE amb coalicions ben particulars a Eivissa i Formentera, que fins i tot inclouen una diputada d'Esquerra Republicana de Catalunya. Però, en definitiva, tres grups.

A l'hora de fer la mesa calia triar el president, dos vice-presidents i dos secretaris. El president era per al PP, és clar. I la resta de càrrecs, a discutir. El PSM proposava que una secretaria fos per a ells, concretament per a Joana Lluïsa Mascaró. Però el resultat ha estat un pacte PP-PSOE que ha donat la presidència, vice-presidència primera i secretaria primera al PP i vice-presidència segona i secretaria segona al PSOE. I al PSM, ni aigua.

Coherents ho són. Qui podria negar-ho?

Mail Obert