Opinió

 

<76/169>

Vicent Partal

06.10.2011

Ben pocs poden canviar la vida de tants

La mort de Steve Jobs és una mala notícia. Esperada, però una mala notícia. Sobretot perquè és difícil d'imaginar què podria inventar encara Steve Jobs aquests vint anys vinents, quines idees hauria tingut, quines revolucions hauria engegat.

Poquíssims han tingut la capacitat de canviar la vida de tanta gent com ell. Moltes activitats de la nostra vida diària serien diferents, si ell no haguera viscut. No dic millors ni pitjors, dic diferents. Jobs ha canviat de soca-rel unes quantes indústries, totes amb un impacte enorme en la vida diària de la gent: la informàtica, la música, el cinema, la telefonia, la televisió, els diaris, la creació musical o la il·lustració gràfica...

En aquest sentit els qui, seguidors entusiastes i acrítics, volen convertir la seva feina en una mena de religió obliden l'enorme capacitat de treball del fundador d'Apple, la seua imaginació inacabable, el seu perfeccionisme, obsedit per la bellesa i per la qualitat, la seua impaciència per a posar a mans de la gent coses belles, que funcionen bé, que siguen útils.

Steve Jobs ha fet fàcil i millor la vida de molta gent, a tot arreu del món. I ha posat al servei de la creativitat, de la comunicació, unes eines que mai no havíem pogut somniar abans que ell. I, per si amb això no n'hi hagués prou, ha fet una cosa millor: aconsellar-nos que no defallim mai, que intentem sempre fer millor la nostra feina, que sapiguem viure la nostra pròpia vida 'escoltant el nostre cor' i que pensem d'una manera diferent, per nosaltres mateixos.

Mail Obert