Opinió

 

<76/169>

Vicent Partal

21.09.2011

Rubalcaba i els referèndums

És com si crearen un efecte de distorsió: convoques una cita amb les urnes i comencen a passar coses insòlites. Per exemple, que l'home que era vice-president del govern espanyol quan van tombar l'estatut propose ara que les lleis aprovades per referèndum no puguen ser condemnades pel constitucional.

Diuen que Rubalcaba és un home seriós i amb el cap ben moblat. Doncs, potser no tant. Perquè, si, dient això, pretenia teixir complicitats amb els catalans, més aviat ha aconseguit l'efecte contrari: que semble una burla.

No se li ha sentit mai cap mena de declaració, en aquest sentit, mentre era al govern espanyol, quan manava. I és ara que vénen eleccions, que en parla? Ara no cal, ja no ens importa gens què puga dir. Era abans que calia parlar, i no li n'han pas mancat ocasions, ni a ell ni al seu partit. Al parlament i al carrer. Reaccionant a les demandes dels dirigents polítics o a les reclamacions de la societat civil. Però ara, què ens ve a dir Rubalcaba? Tan malament va això del PSOE que han perdut fins i tot el sentit del ridícul?

Mail Obert