Opinió

 

<75/169>

Vicent Partal

12.10.2011

Fragilitat (a la BlackBerry, per exemple)

Milions d'usuaris de BlackBerry de tot el món es troben aquests dies en una situació que no havien previst. Acostumats a fer córrer els dits sobre el minúscul teclat de sobte s'adonen que no hi ha ningú a l'altra banda de la línia. Que no hi ha línia, per a ser més exactes encara. I de sobte la fragilitat del nostre món es fa real.

Sempre donem per estable allò que necessitem i que ens és quotidià. Ha estat així des del primer moment i segurament que sempre serà així. Ara que tenim internet més o menys estable, i a tot arreu, assumim, simplement, que sempre tindrem internet. Però, no.

Quan fa uns quants mesos el govern egipci va tallar completament l'accés a internet el món es va quedar parat. Ningú no havia pensat que això fos possible. El van haver de recuperar de seguida perquè tot el país se n'anava aigüera avall, però va ser un avís, i seriós.

Ara és una empresa comercial la que falla i deixa sense connexió molta gent. Supose que ens explicaran què ha fet possible una errada d'aquestes dimensions, les conseqüències de la qual seran nefastes per a la companyia.

Però això serà d'ací uns quants dies. Perquè ara, de moment, no hi ha sinó el neguit d'una gent que mai no havia pensat que això, que li permetia de parlar amb els seus d'una manera nova i quasi permanent, podia fallar. I la constatació que tot, tot, és molt fràgil.

Mail Obert