Opinió

 

<75/169>

Vicent Partal

27.07.2011

Bildu al Parlament de Catalunya

Solidaritat Catalana per la Independència ha anunciat per a divendres una roda de premsa conjunta amb els dirigents de Bildu. Es farà al Parlament de Catalunya i Ciutadans ha corregut a exigir que la presidenta la prohibisca. Amb quin argument?

Sorprèn de fet que Ciutadans puga fins i tot plantejar el tema. Ho entendria, posant-me en el seu lloc, si Bildu fora una organització il·legal. Però és que és una organització legal que detenta a més espais de poder rellevants, entre altres la batllia de Sant Sebastià i la Diputació de Guipúscoa. I és la segona força política del País Basc en nombre de vots en les passades eleccions locals.

I Ciutadans vol prohibir-los que parlen?

Albert Rivera evoca arguments morals per a sustentar la seua demanda. Els mateixos arguments que no evoca quan li convé a ell passar de llarg. I ja és ben curiós que quan li interessa a ell els arguments morals sembla que siguen superiors als legals i que quan no li interessa passe el contrari.

Si algú, per exemple, invocara l'argument moral de l'amplíssima majoria del parlament que està a favor de l'autodeterminació com a mandat polític, el senyor Rivera immediatament posaria la constitució per davant i proclamaria que això no cap en la legalitat actual. En canvi si un partit que cap en la legalitat actual (li agrade o no) visita el Parlament de Catalunya i a ell no li sembla bé, aleshores és quan apareixen en la seua boca presumptes arguments morals, que al final són, com caldria esperar, pura ideologia.

En política és evident que cadascú ha de buscar el seu espai i guanyar-se els titulars, però una miqueta de coherència sembla el mínim que es podria demanar als nostres electes, siguen del partit que siguen.

Mail Obert