Opinió

 

<67/169>

Vicent Partal

13.03.2012

País de líders

Aquest és un país on mai no manquen els líders. Fins al punt que és sorprenent de comprovar que, sempre que cal, apareixen noms nous, o inesperats, que saben assumir amb naturalitat la veu de tots i ens porten a la pròxima etapa. Com si passara d'una manera natural.


I això que a vegades pot semblar que la nostra nació no és gens propensa als grans lideratges. Probablement perquè no som una gran nació. Més aviat som una nació de líders compartits, circumstancials, de lideratges que ara en diríem en xarxa. Per això, al costat dels caps dels partits polítics, sempre hi ha hagut i hi haurà líders civils, intel·lectuals, morals, públics, gent que desinteressadament presten la seua veu o el seu pensament al bé comú.


Crec que això ens fa molt forts. Hi ha noms que fa tres anys, o cinc, o deu, eren importants, definien el pas, i que avui viuen discretament, sense perdre de vista quin és el seu lloc. I a l'inrevés. Gent que sempre hem sabut que hi eren, però que fins ara no havia calgut que es posaren al davant. I quan ho han fet, ens han sorprès molt positivament. N'és un exemple magnífic Sergi López, amb la seua intervenció a l'Assemblea Nacional Catalana. Un exemple que és el més recent, però que no serà pas el darrer.

Mail Obert