Opinió

 

<58/169>

Vicent Partal

13.08.2012

Com si fóssem escocesos

Segons una enquesta publicada ahir pel Sunday Times, els Jocs Olímpics han fet créixer l'independentisme escocès. Sobre el perquè els enquestats eren clars: els escocesos hem guanyat moltes medalles i, per tant, hem demostrat que podíem anar sols, com som. Què hauríem de dir, doncs, nosaltres?


Els atletes --les atletes sobretot-- dels Països Catalans han guanyat la majoria de les medalles obtingudes per la delegació espanyola. Delegació que té un rècord curiós: de les medalles individuals, tan solament una és pròpiament espanyola, i encara andalusa. El Principat, Mallorca, el País Basc, Galícia i les Canàries africanes han assolit la majoria de les medalles d'or, d'argent i de bronze, que, tanmateix, s'han comptat com a espanyoles. Fins i tot les medalles per equips hi ha raons per a pensar que les seleccions catalanes n'haurien obtingut tantes com les espanyoles.


La reacció al nostre país a aquest recompte sol ser de desencís, pel fet que l'espanyolisme (violent i tot, com s'ha vist en el cas d'Alex Fàbregas) se n'aprofita amb una simbologia pròpia i els crits televisius. Però per què no pensem una mica a l'escocesa? A Rio sé cert que no farem mal paper, ben a l'inrevés.


I és que Londres 2012 ha tornat a demostrar que podem volar sols...

Mail Obert