Opinió

 

<58/169>

Vicent Partal

09.08.2012

Un Onze de Setembre únic

La convocatòria de l'Onze de Setembre de Barcelona va agafant cos. Es nota en l'ambient i ho noten els organitzadors. Però just ara que manca poc més d'un mes cal que tots siguem conscients de què ens hi juguem i de l'esforç que haurem de fer perquè siga un gran èxit.


La independència és molt a prop i el procés que ens hi portarà es pot desencadenar en qualsevol moment. Per això no hem de perdre cap oportunitat. I aquest Onze de Setembre de 2012 té uns condicionants que el fan únic, en la política catalana, però també en la política europea.


És, i ho serà encara més pel calendari, una ocasió excepcional de parlar clar davant Espanya i Europa. Aquella setmana la intervenció espanyola serà sobre la taula, car poques hores després hi haurà eleccions als Països Baixos i el dictamen del Tribunal Constitucional alemany sobre el possible rescat. Una demostració multitudinària de força catalana, just en aquell moment, es mirarà amb lupa des de Brusseŀles. Però encara serà més important encomanar aquesta força també als nostres polítics.


Perquè aquest setembre ha de marcar un abans i un després de la política catalana. CiU ja no té recorregut al costat del PP, i això vol dir que comença una nova etapa. En què la pressió de l'opinió pública, del carrer, serà determinat. Molts ens sentim decebuts pel ritme lent del procés polític, però, a mi, se m'acudeixen poques maneres d'accelerar-lo més evidents que un gran èxit independentista, de tots, l'Onze de Setembre.


A partir del setembre caldrà una nova majoria parlamentària, un nou govern o eleccions. I que, en tot cas, la proclamació de la independència es puga posar sobre la taula de negociacions, o en les urnes, dependrà, i molt, d'allò que passe aquell dia, que Barcelona siga un riu de gent.


Tan senzill i, alhora, tan important com això.

Mail Obert