Opinió

 

<40/169>

Vicent Partal

31.07.2013

El contrast socialista

Ahir es va anunciar que Joaquim Nadal encapçalaria la plataforma unitària de l'Ajuntament de Girona pel dret de decidir. L'ex-batlle, ex-conseller i ex-candidat a la presidència de la Generalitat pel Partit Socialista ha accedit a posar el seu bagatge polític i la seua figura al servei del referèndum, al servei de la voluntat democràtica dels catalans. I ho ha fet, a més, d'acord amb un batlle, Carles Puigdemont, de Convergència i Unió, el primer que ha trencat la històrica hegemonia del PSC a la ciutat. Com era previsible, una decisió d'aquesta importància no ha passat pas desapercebuda.


El gest de Nadal és notable i cal agrair-lo. Pel que representa personalment i pel que representa políticament. Quan era batlle de Girona, no va tenir una relació gens fàcil amb l'independentisme local. I després va fer un paper destacat, molt destacat en l'intent de l'esquerra catalana de trobar vies de diàleg i compromís amb l'estat espanyol. Que ara prenga posició sense cap reserva a favor del dret de decidir i a favor de la independència, com va fer fa pocs dies, té per tant una significació notable.


Oimés en un moment que els dirigents del seu partit han embogit i tenen actuacions que cap partit del món no es podria permetre. Com la de fer befa de destacats militants seus en públic, Nadal mateix ahir o Jordi Martí no fa gaires dies. El PSC camina cap a l'abisme mentre el país avança amb pas decidit. I això fa que el contrast entre l'actual búnquer dirigent i el paper de líders històrics com ara Joaquim Nadal resulte tan alliçonador. I esperançador. 




PD. Demà, amb l'arribada de l'agost, aquest editorial deixarà de publicar-se cada dia. En publicaré alguns dies si considere que hi ha un tema que ho mereix però sense l'obligació de fer-ne un diari. Al setembre, i quin setembre ens espera!, tornarem al ritme normal.


El correu que els subscriptors de +VilaWeb reben cada dia i que inclou els temes de l'endemà també queda aturat durant l'agost. Ja sabeu que +VilaWeb és la peça clau de la subsistència de VilaWeb. Agraesc, per tant, a tots els qui en formeu part que ens permeteu de continuar eixint cada dia. Als qui encara no en sou membres us demane que ho considereu --i ací en trobareu més informació.

Mail Obert