Opinió

 

<165/169>

Vicent Partal

30.03.2004

Una il·legalitat justificada

La consellera d'Ensenyament ha decidit que per al govern de Catalunya la llei de qualitat de l'ensenyament que pretenia imposar el PP ja no existia. Ahir Marta Cid va anunciar que el seu departament no pensava aplicar cap de les normes, molt polèmiques, que la llei volia implantar, amb alguna petita excepció. Amb això deixa sense efecte els canvis que s'havien començat a implantar o suspèn els preparatius que ja estaven en marxa. L'argument és que el nou govern espanyol aprovarà immediatament una moratòria de dos anys sobre l'aplicació de la llei. Per tant, més val no perdre-hi més temps.
L'oposició de la comunitat educativa a alguns dels punts més polèmics de la llei ha estat tan multitudinari que la decisió no mourà polèmica. Més aviat hi haurà el sentiment generalitzat que oblidar la llei de qualitat és un descans.
Però, dit tot això, caldria demanar-se també si la decisió que la consellera anuncia no és il·legal. Pot suspendre l'aplicació d'una llei algú que no en tingui la potestat? Ho ignore, si bé supose que, com a mínim, deu ser irregular. Ara, que per mi no siga. Ja se la poden carregar, aquesta llei, ja. El meu permís, si més no, el tenen.

Mail Obert