Opinió

 

<165/169>

Vicent Partal

17.02.2004

Renunciar als doblers

El conseller Vicens i el president Matas, sospitosament, han coincidit a dir que les autovies de Mallorca no es poden deixar de fer perquè "seria una irresponsabilitat renunciar als doblers de Madrid". Caram! quin argument més profund. A Bracons el conseller Nadal també diu que no es poden aturar les obres perquè ja les havia iniciat l'anterior govern i insinua que si s'aturaren caldria pagar indemnitzacions. Ja fa mal pensar que sempre l'argument dels diners jugue a la contra del territori. Mira que es gasten diners cada dia en tot de coses i just quan es tracta d'aquest tipus de temes va i resulta que els nostres governants tenen un atac sobtat d'economia.
En el cas mallorquí fa tota la impressió que ben bé no saben com deglutir l'enorme manifestació de dissabte. Tot Mallorca va ésser al carrer contra el Pla de Carreteres i Matas ha reaccionat nerviós. Ara diu que això és intocable, ara respon que cal consens i més tard insinua que potser sí que caldria pensar una miqueta. Jo pense que és només una por momentània. Vistes les ganes d'asfaltar-ho tot que han demostrat els seus companys de partit valencià no tinc cap ni un argument per a creure que s'aturaran en els seus intents. Però ja té gràcia que com a argument suprem invoquen la renúncia als doblers que enviaria Madrid. Estic segur que som molts els qui firmaríem ben de gust la renúncia.
Com també estic segur que si el govern del Principat ho volguera aturaria el túnel de Bracons. Les indemnitzacions no crec que no es puguen pactar. A les empreses constructores segur que no els interessa posar-se tan a males com per a provocar un daltabaix econòmic a qui, en definitiva, és el seu primer client. Si s'aturaren les obres segur que caldria pagar. Però tant com per hipotecar el govern? I la hipoteca política? Perquè no compta aquesta? El discurs econòmic es queda curt quan parlem del Pla de Carreteres o de Bracons. Sincerament: sona a excusa.




Mail Obert