Opinió

 

<143/169>

Vicent Partal

06.10.2005

El .ct no pot ser la torna

És públic i notori que el ministre Montilla fou consultat per l'ICANN, abans de l'acceptació del domini .cat. Li van demanar si hi tenia cap inconvenient, i el ministre va dir que no. És de creure que, si haguera dit que hi tenia inconvenients, el domini .cat no hauria estat aprovat. I ja es va encarregar Miquel Iceta de recordar-ho al ple sobre l'estatut.
Probablement el ministre deu pensar, que la torna d'aquest suport pot ser ara de negar la possibilitat del domini territorial .ct. No s'entén de cap més manera la seua reacció d'ahir. Fa un any, en una conferència de premsa al Departament d'Universitats, on presentava el programa 'todos.es' el ministre Montilla va sorprendre tothom afirmant que el govern espanyol era favorable tant al domini .cat com al domini .ct, i fins i tot va anunciar una rectificació de la posició presa respecte del domini europeu .eu, que és una altra batalla. La sorpresa de tots els presents en aquella conferència de premsa va ser monumental.
La colla de periodistes que seguim habitualment els temes d'internet no ens en sabíem avenir, i fins i tot li vàrem repetir la pregunta, per si no l'havia entesa. I ho va tornar a dir clar com l'aigua: sí, el .ct. Què ha canviat ara, perquè diga que no? Per què aquell sí ara es torna no? I per cert, com és que, del .ct, no en parla el nou estatut, malgrat l'acord del Parlament i la reclamació de milers de persones? A què respon aquest canvi d'actitud? Demane.

Mail Obert