Opinió

 

<139/169>

Vicent Partal

30.03.2006

Irresponsables

Som presoners de la sobreactuació. Fa temps que tot això és una enorme exageració: de l’oasi català hem passat al Dragon Khan, quan no som ni l'una cosa ni l’altra. Al famós oasi, s'hi destacaven unes formes florentines que semblaven indicar que no es movia ni un bri d’aire. Ara, en canvi, govern i oposició van a mata-degolla per qualsevol cosa, tant, que diries que som el pitjor país del món, el que té més problemes i està més fotut.

Per exemple, el cas de les cartes d’Esquerra a alguns càrrecs de confiança de la Generalitat. La dimensió real del fet, tal com la veig jo, és infinitament més petita que no aquest xou en què ens han embarcat. No dic que no siga important: dic que no n'hi ha per a tant; que s’estira en excés.
Ep!, de la mateixa manera que era una exageració desmesurada tot allò del tres per cent de les obres públiques per a CiU, que van esbombar amb tanta alegria com irresponsabilitat alguns periodistes i polítics, o uns i altres. Em sap molt de greu, però darrerament ens acostumem a viure suposats escàndols majúsculs per coses, importants i que cal resoldre, sí, però que no són allò que volen que pareguen. I tanta tensió extremada em sembla irresponsable, perillosa i gens útil. Vist com es desinflen, l'un rere l’altre, temes que van posar, no fa tant de temps, el país a un pas de l’atac de nervis.

Mail Obert