Opinió

 

<138/169>

Vicent Partal

15.12.2005

Que Europa salve el país!

És molt important que la Unió Europea haja fet un ultimàtum a la Generalitat Valenciana per la qüestió urbanística. Però, al mateix temps, no deixa de ser trist. No deixa de ser trist que en aquest país sense oposició visible haja de ser la Unió Europea qui pare els peus a l'especulació urbanística. Una llei del PSOE aplicada abusivament pel PP. I una classe política allunyada del país real. La decisió de la Unió és una prova més de la necessitat d'abolir el requisit del cinc per cent per a entrar a les Corts. Perquè molts ciutadans sols tenim el carrer per a fer política. I sort en tenim, d'Europa!

Hi ha qui diu que el País Valencià és el país dels Salvem! Hi ha plataformes Salvem no-sé-què a cada comarca, exactament perquè a cada comarca hi ha una aberració urbanística. El mal és que una societat tan activa tinga la terrible classe política que té (i per això hi ha la famosa barrera del cinc per cent per a accedir a les Corts). La llei actual, la va fer el PSOE i el PP n'ha abusat. Però no es pot pas dir que el PSOE s'hi haja oposat, precisament. Més aviat a l'inrevés. La conxorxa és massa òbvia en el pla municipal.
Qui s'ha alçat contra l'especulació és el país. I amb tanta raó i contundència que Europa ha hagut de reaccionar contra la classe política que hem de sofrir i advertir-li que això que fa no pot ser. Amb un parlament més acostat a la realitat del país segurament que les veus dissidents, que ara sols vénen d'Esquerra Unida - l'Entesa, serien més i més nombroses i obririen la porta a les dotzenes de plataformes cíviques i als milers de ciutadans que han de contemplar amb estupor com els grups majoritaris del Parlament valencià no els fan cas, mentre les institucions europees s'alarmen.

Mail Obert