Opinió

 

<133/169>

Vicent Partal

04.10.2006

Espavilats

El PP valencià ha decidit d'enterbolir la moció de censura del PSOE. Hi ha soldat, al darrere, el debat de política general per reduir, d'aquesta manera, la moció a un dia de debat i de votació. I al davant va organitzar ahir un espectacle pirotècnic fastuós. Ni més ni menys que retirar les competències d'urbanisme a un ajuntament... del PSOE! Adduint, evidentment, que no era clar allò que feia, insinuant que cometia delictes. Traguem-nos el barret, doncs. Amb el sandvitx que ha fabricat el president Camps ja veurem qui parla d'aquesta moció de censura que s'ha empescat el candidat Pla. Això sí: la barra és infinita.

La barra és infinita perquè, si ens posàrem a cercar delictes urbanístics al territori valencià, m'hi jugaria un pèsol que en trobaríem a les files socialistes; però molts més a les files populars. I fins i tot és possible que en trobàrem en alguns altres partits. Tant hi fa. En aquest cas, l'ínclit González Pons no fa sinó propaganda. Que Pla ens acusarà d'irregularitats urbanístiques? Doncs fem política preventiva i organitzem-li un escàndol eixit d'un ajuntament socialista pel mateix motiu. I el públic, que pense, si vol, que tots plegats som els mateixos i que actuem de la mateixa manera.

L'erràtica política del PSOE envers el PP valencià ha atès, en aquest espectacle bizantí, una nova fita. Pla ha passat d'abraçar-se amb Camps per l'estatut a intentar una moció de censura que, de tan propagandística que és, fa enrojolar de vergonya. I la resposta popular ha estat d'encalar la pilota amb dues operacions tan indignes com ben planificades i eficaces.

Mentrimentre, les principals associacions cíviques valencianes multipliquen les crides a la responsabilitat dels partits valencianistes i d'esquerra. Bona falta ens fa, en vist de com les gasta el PP local.

Mail Obert