Opinió

 

<133/169>

Vicent Partal

05.06.2006

Iberia usarà el teu sí contra Catalunya

Ens criden a votar un estatut que al final sols és una llei, que al final, diuen els juristes, sols certifica realitats que existeixen.
Mirem-nos-les, doncs. De cara.
Iberia. Companyia espanyola de bandera. Pagada quatre, cinc o sis voltes amb els nostres impostos. De forma indirecta, doncs. A la qual s'ha de sumar la forma directa. Vull dir ponts aeris a dojo i tot això. Que vols anar a Amèrica? Doncs, no pots. Què t’has cregut? A Amèrica, solament s’hi pot anar des de Madrid. I encara gràcies. Afirmen, sempre superbs, que des de Madrid hi ha mercat i des de Barcelona no. Però després no expliquen com és que tres companyies ianquis volen i guanyen diners allà on ells no volen volar.
Els senyorets de Madrid, diguem-ne Iberia, allò que fan, i volen fer, és xuclar tant com poden i més. Si és deficitari volar de Barcelona a Maó, ells es retiren. Però no solten la mamella: en diuen Pont Aeri (deu ser Puente Aereo?).
I en plena campanya, ai senyor!, a córrer i a provar de minimitzar el mal. Ara ens arreglaran la gestió de l’aeroport a corre-cuita, diuen. I dissimularan. Que és allò que han de fer, vista la impotència monumental davant la companyia de bandera i la colla de mandangues que la governen des de Madrid.
Xiquet: si votes sí, Iberia usarà el teu vot contra Catalunya. (O és que jo no tinc dret de ser tan demagog com José Zaragoza?)

Mail Obert