Opinió

 

<127/169>

Vicent Partal

20.04.2007

I ara a l'alcaldia

No sé si recorden el nom de Vicent Ibor Asensi. El senyor Ibor era, és, un advocat valencià que va adquirir una certa fama després de saber-se que havia defensat un parell de presos jihadistes. Res a dir-hi, naturalment, si no fos que el tal Ibor era un militant destacat del PP. I perquè entre els seus clients hi havia un dels caps de la cèl·lula jihadista que es va suïcidar a Leganés. I a tomb de què ve ara aquest nom? Bé, avui a Paiporta el PP el presenta com a candidat a l'alcaldia. El mateix PP que no ha parat d'armar el canyaret des de l'11-M.

Ep!, el senyor Ibor no ha fet res que no es puga defensar i explicar. Ha estat l'advocat, que se sàpiga, de cinc individus presumptament relacionats amb cèl·lules jihadistes. Això no té res de condemnable, gens ni mica. Tret de la hipocresia que representa amb relació al partit en què ell milita. El mateix partit que ara el presentarà de candidat a l'alcaldia malgrat haver fet de la confusió sobre allò que va passar l'11-M un dels eixos de la seua política d'aquests darrers anys. I malgrat el notable enrenou que es va moure quan es va saber que el senyor Ibor era l'advocat defensor d'uns quants jihadistes, abans i després de l'11-M, mentre el seu cap de files a València, el senyor Zaplana era, encara aleshores, el martell implacable de la comissió de l'11-M.

Presentar el senyor Ibor com a candidat a l'alcaldia de Paiporta, en aquestes circumstàncies, pot ser un exercici de desmemòria d'algú (costa de creure-ho...) o simplement la constatació que la coherència no té gaire valor en la política actual, especialment al Partit Popular. Després de tant que ha plogut semblaria més raonable de proposar un altre candidat a un ajuntament com el de Paiporta que, en definitiva, no és imprescindible. Però es veu que a alguns no els ho sembla. Què hi farem!

Mail Obert