Opinió

 

<118/169>

Vicent Partal

04.06.2008

Empresaris del partit

El Periódico, se'l quedà ahir un empresari socialista de setanta-vuit anys, extremeny, que en fa deu tenia una empresa que facturava cinquanta milions d'euros, però que avui en factura dos mil. Mau! Un home a qui no interessava la premsa fins que algú li va dir que comprara diaris que no funcionen, però que els socialistes no volen perdre per al seu àmbit d'influència. Supose que és un dels signes dels temps que vivim. Alfonso Gallardo és un empresari sota sospita, simplement perquè sembla que el seu negoci deu tant al partit que ja no saps qui mana a qui.

L'intervencionisme dels partits, vull dir del PSOE i del PP, i vull dir sobretot del PSOE, en la vida econòmica del país i molt especialment del país veí és molt gran. No ens enganyem: el poder econòmic i el poder polític sempre es toquen. Però una cosa és que es toquen i una altra que es confonguen. I encara més greu és que els partits engrandesquen artificialment empreses per fer-les servir després d'ariets de les seues polítiques, especialment mediàtiques, però no únicament.

I, atenció!, que tot plegat és un nou toc d'alerta a la societat catalana, un indici de decadència que no podem ignorar. Que no hauríem d'ignorar.

Mail Obert