Opinió

 

<106/169>

Vicent Partal

23.07.2009

Chacón

Un moment semblà, més que semblà: ho insinuaren molt directament, que Carme Chacón era l'estrella ascendent del PSOE; fins i tot la dona cridada a ser la primera primera ministra espanyola, la substituta de Zapatero. Aquest li va confiar que manàs l'exèrcit, un moviment curiós, però que insinuava moltes coses i afavoria encara més l'especulació. Però, curiosament, la ministra Chacón ha anat apilant error sobre error, trencacoll sobre trencacoll. El darrer, ara com ara, ahir a Horta de Sant Joan.

L'escena, poc habitual, va passar a mig matí. La ministra espanyola del PSC es va envoltar de periodistes per fer una declaració important. Va dir que el perímetre del foc era controlat, cosa que provocà la reacció immediata del conseller d'Interior, Joan Saura, que la va desmentir. Uns quants minuts després el Ministeri de Defensa espanyola va aclarir que la ministra no havia volgut dir allò que s'havia entès, sinó que la nit abans s'havia aconseguit que l'incendi no s'escampàs més encara. Ara, si volia dir això, ningú no ho va entendre.

Cert que aquest fet, de no saber-se comunicar bé, comparat amb els entrebancs amb què ensopega, és poca cosa. Més important és el sidral en relació amb el CNI, la poca traça amb què va dirigir la polèmica sobre els possibles infectats de grip a les casernes militars, l'estúpida polèmica sobre la 'col·laboració' amb els israelians de les tropes espanyoles al Líban o el rebombori amb els jutges per les detencions en aigües de Somàlia.

Però, dit això, o precisament per això, les declaracions d'ahir marquen una tendència clara a la baixa. La ministra que va arribar amb l'aurèola de ser la possible substituta de Zapatero ja no figura a cap travessa. Ni tan sols gràcies als seus coneixements de la realitat canadenca, de què tant ha provat de servir-se per promoure's com l'experta encarregada de resoldre el cas català. I no pas en favor nostre, precisament.

Mail Obert