| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimarts, 16 d'abril de 2024


dijous, 11 de setembre de 2003
>

La guerra de banderes no afecta Tiana, l'únic municipi on només s'hissa la Senyera

Els partits carreguen contra la política del PP en l'àmbit nacional

MONTSERRAT FRANCISCO . Tiana
La guerra de les banderes ha passat desapercebuda a Tiana. El PP no ha qüestionat el pacte subscrit des de fa vuit anys per totes les forces del municipi perquè per la Diada només s'hissi la Senyera. Ahir en l'homenatge a la bandera catalana, on només va faltar el PP, els partits van carregar contra la política anticatalanista del partit conservador i van demanar que la jornada d'avui sigui més reivindicativa que festiva.


+ Representants de l'Ajuntament tianenc, ahir, als jardins de Lola Anglada, amb la Senyera al darrere.  Foto: L.S.
Tiana, que fa avui l'acte institucional de la Diada, ahir va homenatjar la Senyera als jardins de Lola Anglada. És la primera vegada que es feia en aquest marc natural i la concurrència va ser bona. En l'acte, on no va assistir el regidor del PP, Manuel Gonzalo, va consistir a desplegar la Senyera i a interpretar Els segadors. Els representants de la política local que van participar en l'acte van coincidir que l'actitud del PP en relació amb Catalunya ha esperonat els sentiments catalanistes i ha provocat que la Diada adopti, més que mai, un caràcter més reividincatiu que festiu. Amb tot, Tiana és dels pocs municipis on la guerra de banderes no ha centrat el debat de la vida municipal. El PP no ha buscat les pessigolles en aquest sentit. De fet, fa vuit anys que hi ha un acord subscrit per totes les formacions mitjançant el qual per la Diada només s'hissa la Senyera a l'edifici consistorial. Mai cap partit ha qüestionat la legalitat d'aquest fet, com ha passat a Badalona. Malgrat l'aparent normalitat que es respira a Tiana, ahir tots els representants polítics van coincidir que calia sumar esforços a Catalunya per ser capaços de respondre a la croada anticatalanista que impulsa el PP. «El PP és el perill per a Catalunya i ho hem de dir així de clar», va dir ahir Emili Muñoz, de Gent pel Progrés, que va advertir que «tot el que passa al País Basc acabarà afectant els catalans: un cop pacificat el primer, després aniran per als separatistes pacífics, que som nosaltres». Per a Miquel Doutres, de CiU, aquest Onze de Setembre «coincideix amb un dels moments més durs per a les autonomies». Considera que cal fer front comú per aturar l'atac del PP. Per la seva banda, Adrià Soler, d'ERC, va reclamar que avui sigui una jornada reivindicativa.

 NOTÍCIES RELACIONADES

> La comarca combina els actes institucionals amb els festius per la Diada

> LES FRASES

> El concert de Raimon a Pineda de Mar i la fira d'Arenys de Munt, les cites de la Diada

> Catalunya necessita un nou Estatut?

> Jordi Pujol anuncia eleccions per al 16-N

> El PSC reclama a Mas que deixi el govern i que aturi la propaganda institucional

> Agraïment a 23 anys de confiança

> La festa a l'Arc de Triomf denuncia la «retallada de llibertats global» després de l'11-S nord-americà

> Tiana dóna el tret de sortida als actes de l'Onze de Setembre

> Agraïment a 23 anys de confiança

> 11 de setembre, cap a un nou Estatut per a Catalunya

> La festa a l'Arc de Triomf denuncia la «retallada de llibertats global» després de l'11-S nord-americà

> El PSC reclama a Mas que deixi el govern i que aturi la propaganda institucional

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.