| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | divendres, 29 de març de 2024


dijous, 11 de setembre de 2003
>

El PSC reclama a Mas que deixi el govern i que aturi la propaganda institucional

Josep Montilla assegura que Pujol va donar a Aznar la primícia de la data escollida per fer els comicis catalans

V. PLANELLA / D. MARÍN . Barcelona / Sant Sadurní d'Anoia
El PSC va reaccionar ahir al comunicat del president de la Generalitat per anunciar les eleccions catalanes per al 16 de novembre reclamant al cap de llista de CiU, Artur Mas, que renunciï al càrrec de conseller en cap i que aturi la campanya de propaganda institucional del govern que, segons els socialistes, només té una finalitat partidista. El primer secretari del PSC, Josep Montilla, va acusar Pujol d'haver informat primer el president espanyol, José María Aznar, de la data de la contesa, una altra demostració de la «submissió» de CiU al PP. Montilla va considerar que el candidat dels socialistes, Pasqual Maragall, està ara en millors condicions que fa quatre anys per aconseguir el canvi polític.

Josep Montilla no va trigar ahir ni un parell d'hores des de la difusió del comunicat de la Presidència de la Generalitat que anunciava que els comicis al Parlament es faran el 16 de novembre per iniciar els atacs, en clau de campanya, contra Artur Mas. El primer secretari del PSC va acusar el candidat presidencial de CiU de «jugar brut» i de voler concórrer als comicis amb avantatge respecte als seus contrincants aprofitant el seu càrrec de conseller en cap i la gran campanya de publicitat que està fent el govern sota el lema El futur creix a Catalunya: «Aquestes campanyes institucionals no expliquen la gestió del govern, sinó que tenen com a finalitat ajudar el candidat de CiU.» Montilla també va adreçar dures crítiques a Jordi Pujol, i va assegurar que el PSC disposa de proves que el President va comunicar dilluns a José María Aznar la data escollida per celebrar la contesa: «És una vergonya per al país que Aznar conegui la convocatòria de les eleccions abans que la societat catalana.» Malgrat això, el dirigent dels socialistes es va mostrar satisfet pel fet que Pujol hagi desvetllat el dia de la cita electoral perquè, segons va dir, ha començat «el compte enrere que ens ha de dur a una victòria del canvi i al final d'etapa d'un projecte esgotat». Montilla va considerar que Maragall està ara en millors condicions que el 1999 per guanyar la contesa al Parlament «per la feina feta d'oposició i per la possibilitat que ha tingut de recórrer el país i presentar a la societat les seves propostes». L'opinió de Piqué El president del PP a Catalunya i candidat a la presidència de la Generalitat, Josep Piqué, ha qualificat l'elecció del dia 16 com un intent de CiU per aïllar els comicis catalans de la política espanyola, i creu que no se'n sortiran: «Serà inevitable que els debats generals també afectin les eleccions catalanes.» Piqué ho va dir en una visita a representants del sector del vi i el cava del Penedès, a Sant Sadurní d'Anoia. Els sector s empresarials són un dels objectius de Piqué, amb els quals connecta més bé que l'anterior candidat, Alberto Fernández-Díaz. Piqué, nascut a Vilanova, ho va voler demostrar compartint anècdotes personals amb el president del grup de cooperatives Cevipe, Pere Albà.

 NOTÍCIES RELACIONADES

> LES FRASES

> ICV vol CiU a l'oposició

> Els 20 diputats, l'objectiu d'ERC

> Agraïment a 23 anys de confiança

> La festa a l'Arc de Triomf denuncia la «retallada de llibertats global» després de l'11-S nord-americà

> Jordi Pujol anuncia eleccions per al 16-N

> Catalunya necessita un nou Estatut?

> El concert de Raimon a Pineda de Mar i la fira d'Arenys de Munt, les cites de la Diada

> La guerra de banderes no afecta Tiana, l'únic municipi on només s'hissa la Senyera

> Agraïment a 23 anys de confiança

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.