| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | divendres, 19 d'abril de 2024


dijous, 11 de setembre de 2003
>

La festa a l'Arc de Triomf denuncia la «retallada de llibertats global» després de l'11-S nord-americà

S'hi fa una fira d'entitats i hi actuen Ja T'Ho Diré i Cheb Balowsky

TIAN RIBA . Barcelona
Els organitzadors de l'acte cívic de commemoració de l'Onze de Setembre han triat aquest any el lema Festa per la llibertat en oposició, justament, a la retallada de llibertats que, diuen, hi ha hagut al món després dels atemptats de Nova York i Washington d'avui fa dos anys. La Comissió Onze de Setembre cita com a exemples la guerra a l'Iraq, el tancament del diari Egunkaria o la il·legalització de Batasuna. La festa es fa a l'Arc de Triomf i inclou una una fira d'entitats i un concert.

La Comissió Onze de Setembre es va crear fa quatre anys per donar un altre impuls reivindicatiu, aglutinador i festiu a la Diada, a través d'entitats de la societat civil catalana com el Centre Internacional Escarré per les Minories Ètniques i Nacionals (Ciemen), una mena de conselleria d'afers exteriors creada durant la clandestinitat. L'any passat, més de 200 entitats socials, sindicats, partits i associacions es van adherir als actes i aquest any es vol reunir «a tots aquells que es rebel·len contra el pensament únic», després d'un any en què el món «ha sortit en massa als carrers per denunciar una retallada de llibertats globals amb pretextos i excuses que s'han demostrat falses». La festa durarà tot el dia. A partir de les deu del matí, al passeig Lluís Companys, es farà la fira d'entitats dels Països Catalans, on una seixantena d'associacions de Catalunya i altres nacions mostraran i explicaran el seu treball. Hi seran entitats cíviques com el Fòrum Català pel Dret a l'Autodeterminació, Salvem l'Empordà o la Plataforma en Defensa de l'Ebre, però també de representatives de nacions sense estat, la llengua i la cultura i mitjans de comunicació. A més, uns trenta escriptors hi signaran llibres. Des de Núria Cadenas fins a Víctor Alexandre, Paco Candel i Lluís Maria Xirinachs. A la part central del recinte hi haurà una vela amb capacitat per a cent persones assegudes, on les entitats que ho vulguin podran exposar públicament el seu projecte durant un quart d'hora. L'Arc de Triomf serà el punt de trobada final de les manifestacions independentistes, que sortiran de la plaça Urquinaona a les cinc de la tarda. Des de dos quarts de vuit hi actuaran els menorquins Ja T'Ho Diré (que s'acomiaden del públic perquè el grup es dissol), els occitans Kanjar'Oc i els barcelonins Cheb Balowsky (que tancaran la festa a partir de les onze de la nit). Però també es podrà seguir la xaranga del grup de percussió Bloc Quilombo i una performance de la plataf orma Prou a l'OMC (Organització Mundial de Comerç) per denunciar la cimera que aquest organisme internacional fa avui a Cancún. L'organització intentava ahir aconseguir la presència de Manu Chao i Fermín Muguruza, que han hagut de suspendre dos concerts per la militància de Muguruza a Batasuna.

 NOTÍCIES RELACIONADES

> Rafael Casanova i Allende

> Agraïment a 23 anys de confiança

> El PSC reclama a Mas que deixi el govern i que aturi la propaganda institucional

> Jordi Pujol anuncia eleccions per al 16-N

> Catalunya necessita un nou Estatut?

> El concert de Raimon a Pineda de Mar i la fira d'Arenys de Munt, les cites de la Diada

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.