| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimecres, 24 d'abril de 2024


divendres, 25 d'abril de 2003
>

El Suprem diu ara que no ha ordenat la dissolució de Sozialista Abertzaleak però demana informació sobre el grup

L'esquerra independentista reclama al govern basc la «plantada democràtica» a l'Estat

DOLORS BELLÉS / EFE . Vitòria / Madrid
El president del Tribunal Suprem, Francisco José Hernando, va afirmar ahir que la sala especial no s'ha pronunciat encara sobre la dissolució de Sozialista Abertzaleak, contra les informacions publicades arran de la demanda que el tribunal havia fet arribar al Parlament basc exigint la dissolució de tots els grups vinculats a Batasuna. Va precisar que l'únic que s'havia fet era demanar informació sobre Sozialista Abertzaleak, grup que va demanar al govern basc una «plantada democràtica» a l'Estat.


+ El lehendakari, Juan José Ibarretxe, ahir a Vitòria, durant una trobada amb la premsa.  Foto: EFE.
El Suprem va acordar dimecres la dissolució de «tots els grups que Batasuna tingui en parlaments autonòmics, juntes generals dels territoris històrics, diputacions o ajuntaments» i l'embargament patrimonial de tots els seus béns. L'alt tribunal va nomenar dimecres els tres encarregats del procés de liquidació patrimonial, amb el qual inicia l'execució de la sentència per la qual el 27 de març es va il·legalitzar Batasuna, HB i EH, i contra la qual la defensa d'aquestes tres formacions va presentar dimecres mateix un recurs d'empara davant el Tribunal Constitucional. Segons va explicar ahir el president de l'alt tribunal, José Hernando, la sala especial encara no ha adoptat cap decisió sobre la disolució de Sozialista Abertzaleak, «tot i que ha demanat una certificació al Parlament de Vitòria». En aquest requeriment a la cambra basca, que s'ha fet per interlocutòria, el Suprem «demana informació sobre la composició del grup de Batasuna i del que l'ha succeït», va precisar el president del Suprem, que va aclarir que, en la interlocutòria, l'alt tribunal demana que se li faciliti una relació de les persones que integren el primer grup i una altra de les que integren el segon. La parlamentària de Sozialista Abertzaleak, Jone Gorizealia, va reiterar la necessitat que el govern basc faci «una plantada democràtica» a l'Estat, una iniciativa, va recordar Gorizelaia, proposada pel PNB. Tot i això, va manifestar el seu convenciment que el govern basc complirà la legalitat «estrangera».

 NOTÍCIES RELACIONADES

> Vilanova-Bucarest: 2.800 quilòmetres de cable

> Iberdrola diu que l'opa de Gas Natural «posa en perill» el subministrament energètic

> Ibarretxe i el que és correcte

> Cap de setmana esperançador

> Socialistes de Catalunya i socialistes espanyols

> El canvi educacional

> El mateix recorregut, en menys temps

> El Garraf té 19.000 desplaçaments diaris en tren segons Renfe

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.