| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimecres, 18 de setembre de 2024


divendres, 25 d'abril de 2003
>

Iberdrola diu que l'opa de Gas Natural «posa en perill» el subministrament energètic

El president de Red Eléctrica, en canvi, no creu que l'eventual fusió afecti les inversions en el sector

EFE . Madrid
El conseller delegat d'Iberdrola, Ignacio Sánchez Galán, va llançar ahir una alarma i va dir que l'opa de Gas Natural «posa en perill» el desenvolupament de la infraestructura de gas i electricitat, i que tindrà un impacte negatiu en la qualitat del subministrament energètic i en la capacitat de generar energia. Sánchez Galán, que va presentar els resultats del primer trimestre, va dir que l'operació «és negativa per als accionistes, els empleats, el sistema energètic i els consumidors» i que la reducció d'ocupació és l'«única via» per aconseguir les sinergies previstes per Gas Natural (415 milions d'euros).


+ El vicepresident i conseller delegat d'Iberdrola, Ignacio Sánchez Galán, en la presentació que ahir va fer dels resultats trimestrals.  Foto: EFE.
Ignacio Sánchez Galán, que també és el vicepresident d'Iberdrola, va assegurar que l'operació «sembla exigir la venda d'Iberdrola en porcions» per finançar l'opa, i va precisar que, en aquest moment, la companyia no preveu la possibilitat de presentar una demanda contra Gas Natural. Sobre la possibilitat de mantenir-hi algun contacte, va dir que «Iberdrola no té res a negociar» amb la companyia de gas. Sánchez Galán i el director financer de la segona elèctrica espanyola, José Sáinz Armada, van contestar punt per punt els plans i les previsions de Gas Natural. Segons ells, l'eventual fusió amb la companyia de gas suposarà una retallada de les inversions previstes de 4.100 milions i unes desinversions de 5.000 milions. Les inversions es reduirien en 3.400 milions els pròxims tres anys, dels quals 2.500 milions correspondrien a generació elèctrica. A més a més, les desinversions suposarien la venda de 4.800 megawatts: 2.400 en centrals de cicle combinat, 1.300 en hidràuliques i 1.100 en tèrmiques. Segons Iberdrola, tot plegat afectaria el desenvolupament de 7.400 megawatts de potència, xifra que suposa el 18% de la potència instal·lada a l'Estat espanyol i el 50% de la nova capacitat prevista en el document de planificació energètica. Per aquests motius, Iberdrola considera que l'opa «posa en perill el desenvolupament de les infraestructures de gas i electricitat». En canvi, el president de Red Eléctrica de España (REE), Pedro Mielgo, va afirmar que l'eventual fusió entre Iberdrola i Gas Natural «no ha d'afectar les inversions en el sector elèctric». Iberdrola va presentar ahir un benefici net de 281,2 milions d'euros el primer trimestre del 2003, que representa una xifra rècord i un increment del 10,6% amb relació al mateix període del 2002. Aquesta evolució ha tingut lloc sobretot pel creixement del benefici ordinari, resultat de les activitats recurrents, que va augmentar un 32,4% i va pujar a 438,3 milions.

 NOTÍCIES RELACIONADES

> La col·locació del 28% de REE

> Cap de setmana esperançador

> Socialistes de Catalunya i socialistes espanyols

> El canvi educacional

> El mateix recorregut, en menys temps

> El Garraf té 19.000 desplaçaments diaris en tren segons Renfe

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.